Mikä käsityönä tehdyssä korussa viehättää?

Moni suomalainen arvostaa käsityötä. Käsityönä syntyneissä luomuksissa on aina omanlaisensa charmi – niitä ei saa mistään muualta, eikä kenelläkään ole juuri samanlaista. Kannattaako käsityön suosiminen? Todellakin, sillä käsityötä ostamalla tekee todellisen hyvän teon tukemalla käsityöläistä tai jopa yksityisyrittäjää. Kyllä, luit oikein. Jollekin käsityöt ovat jopa työ ja pääsääntöinen tulonlähde, joten tällaisen tukemisella palkitset yrittäjän makeasti. Mutta mikä muu koruissa viehättää? Lue alta syitä siihen, mikä muu käsintehdyissä koruissa saa ihmiset ostamaan niitä uudelleen ja uudelleen.

Persoonallinen ote

Jokaisella käsityöläisellä on oma tyylinsä, ja se usein heijastuu tämän töihin. Seuraamalla taiteilijan aikaisempaa tuotantoa voit siis tietää suunnilleen, mitä tuleman pitää. Lisäksi yksityinen käsityöläinen tekee työtään koko sielullaan, minkä voit nähdä esimerkiksi siinä, että hän kiittää sinua koko sydämestään tukiessasi hänen toimintaansa ja hän suhtautuu työhönsä intohimolla.

Uniikki luonne

Käsityöläisen käsityönä tekemän korun omistaessasi tiedät varmasti, että omistamasi teos on uniikki. Siinä on jotakin kutkuttavaa, kun tietää, ettei kenelläkään muulla koko maailmassa ole samanlaista esinettä kuin sinulla. Sehän tekee siitä varsinaisen aarteen, kuin vanhoissa lastensaduissa konsanaan!

Mahdollisuus teettämiseen

Taiteilijan kanssa työskennellessä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että lopputuloksesta voidaan neuvotella ainakin jossakin määrin. Useissa tapauksissa taiteilija saattaa tarjota mahdollisuuden jopa aivan alusta lähtien teettämiseen, jolloin saat olla mukana valitsemassa materiaalit ja ulkoasun. Tämä on mieletön rikkaus ja mainio palvelu varsinkin hieman nirsommille asiakkaille, joille kaupan valmiista valikoimasta ei koskaan tunnu löytyvän mitään sopivaa.

Prosessin seuraaminen

Taiteilijan tehdessä työtä sinulla on usein mahdollisuus seurata prosessia alusta loppuun saakka. Tiedät tarkkaan, mistä materiaalit ovat peräisin, mitä ne ovat ja kuinka niitä käsitellään. Tiedät korusi matkan aina raaka-aineista käyttöösi saakka täysin, ja joskus sinulla saattaa olla mahdollisuus jopa päästä seuraamaan prosessia paikan päälle.

Taiteilijan tukeminen

Kun ostat käsityötä, tiedät mistä se tulee. Tuet yksityistä artistia, ja tiedät, ettei koruasi ole tehty jonkin kehitysmaalaisen tehtaan kellarissa lapsityövoimaa apuna käyttäen. Voit siis ostaa korun hyvällä omallatunnolla ja olla varma, että saat juuri sitä mitä tilaat.