Viimeisimmät korutrendit

Skandinaaviseen tyyliin on aina kuulunut tietynlainen yksinkertaisuus, ja tämä heijastuu väistämättä myös korutrendeihin etenkin Suomessa. Suomen suosituimmat korumerkit tunnetaankin yksinkertaisesta ja suorasta designistaan, joka ei mene pois muodista. Toisaalta Suomessa nähdään silloin tällöin myös kansainvälisiä tuulahduksia salamamuoti-ilmiöinä, jotka tuntuvat katoavan yhtä nopeasti kuin ilmestyvätkin, joskin ne ovat vahvasti pinnalla sen pienen hetken, kun ovat kaikkien huulilla. Tässä artikkelissa käymme läpi näitä salamatrendejä viime vuosilta. Muistatko sinä nämä kaikkia puhuttaneet korutrendit viime vuosien ajalta?

Lankapuhelinhiuslenkit

Yksi viime vuosien räjähtävimmistä trendikeksinnöistä oli skandinaavista alkuperää olevat lankapuhelimen johtoa muistuttavat hiuslenkit. Tarina kertookin, että niiden luojan hiukset eivät kestäneet tavallisia hiuslenkkejä, ja kerran puhuessaan puhelimessa hän pyöritteli johdon hiusten ympärille tullen siihen tulokseen, että tälläinen lenkki päihittäisi perinteiset hiuslenkit mennen tullen. Ja oikeassa hän oli, sillä tämä trendi levisi kulovalkean lailla koko maailmaan, ja sillä solmittiin esimerkiksi toinen samoihin aikoihin tullut trendi – avointen hiusten päälle solmittava takanuttura. Vielä yhä edelleenkin saattaa joissakin paikoissa törmätä lankapuhelinhiuslenkkeihin, mutta on turvallista sanoa, että niiden suurin tulva oli lyhytikäinen.

Kaksipuoliset pallokorvakorut

Muistatko vielä nuo korvanlehden molemmille puolille yltävät korvakorut, joissa toisella puolella on suurempi ja toisella pienempi pallo? Tämä oli salamakorutrendi, joka jakoi ihmiset vahvasti kahtia. Toisten mielestä tämä korutrendi oli upea ja tyylikäs, kun toisten mielestä se sai korvat näyttämään ylikasvaneilta ja syyläisiltä. Kummat olivat oikeassa, sitä emme tiedä, mutta nykytilanne näyttää siltä, että tällaisiin koruihin ei enää juurikaan törmää. Salama on sammunut.

Venytykset

Yksi vasta viime vuosina kunnolla tuulta alleen saaneista trendeistä on korvien venytykset. Tässä trendissä korvareikää venytettiin venytyskorujen avulla suuremmaksi ja suuremmaksi. Venytyskulttuuri on joillakin kansoilla ollut olemassa jo satoja vuosia osoittamassa muun muassa ikää ja varallisuutta, mutta länsimaiseen kaupunkikuvaan se löysi kunnolla tiensä vasta muutamia vuosia sitten. Yksi tämän trendin haittapuolista on tietenkin se, että korvien venyttäminen on suhteellisen lopullinen toimenpide. Toki ulospääsykin siitä on, joskin kovin radikaali. Monet venytettyyn lookiin kyllästyneet ovat nimittäin trendin hiivuttua joutuneet turvautumaan leikkaukseen korvalehtiensä eheyttämiseksi.