Lemmikkieläimet taiteen teemana ja kantavana voimana

Lemmikkieläin on monelle ihmiselle rakas ystävä. Monelle se voi olla paras ystävä tai jopa ainoa ystävä. Tämä ei ole mikään ihme, sillä lemmikin läheisyyden on todettu lievittävän stressiä ja auttavan vähentämään yksinäisyyden tunnetta. Tätä taustaa vasten ei olekaan ihme, että lemmikkieläimet voivat myös olla kantava taiteen teema. Kerromme tässä artikkelissa muutamia esimerkkejä.

Oman lemmikin muotokuva

Moni lemmikinomistaja haluaa maalauttaa rakkaasta lemmikistään muotokuvan. Tässä onkin hyvä idea sellaiselle taiteilijalle, joka maalaa tai piirtää mielellään eläimiä. Lemmikkiä voi olla vaikea saada seisomaan mallina pitkiä aikoja, joten usein muotokuva on parasta piirtää tai maalata valokuvan perusteella. Näin taiteilijan ei edes tarvitse matkustaa paikan päälle taideteoksen tekemistä varten, vaan kuva voidaan toimittaa taiteilijalle sähköisesti vaikkapa sähköpostin liitteenä, jolloin taiteilija pääsee heti työn touhuun. Lemmikistä tehty muotokuva on myös kiva lahjaidea!

Tuotteita lemmikin valokuvista

Lemmikin valokuvista voidaan teettää monenlaisia tuotteita, kuten erilaisia tekstiilejä, kanvaaseja, kalentereita tai mukeja. Moni lemmikin omistaja pitää mielellään lemmikkinsä lähellään myös kivojen käyttötavaroiden kautta. Esimerkiksi aamukahvi maistuu entistäkin paremmalta, kun sen nauttii kahvimukista, jota koristaa oman rakkaan lemmikin kuva ja unille on entistä helpompi asettua pussilakanoissa, joissa on – kukapa muukaan kuin oma lemmikki. Lemmikin kuvilla höystetty kalenteri auttaa pitämään omat aikataulut kuosissa ja tehostaa omaa ajankäyttöä.

Kuvien lähettäminen onnistuu monessa kuvatuotteita tarjoavassa palvelussa sähköisesti ja tuotteet lähetetään näppärästi kotiin tai lähimpään toimipisteeseen. Myös lemmikin valokuvista valmistetut kuvatuotteet ovat erittäin kiva lahjaidea.

Villatuotteita oman lemmikin karvoista

Tiesitkö, että monien lemmikkien karvoista voi valmistaa lankaa? Tällaisesta langasta kudotut villatuotteet, kuten villasukat ja -paidat, tuovat lemmikin lähelle omistajaa myös silloin, kun lemmikki ei ole fyysisesti läsnä. Esimerkiksi pitkäkarvaisten kissojen ja angorakanien karvoista voi valmistaa lankaa, kunhan karvan pituus on minimissään 5 senttiä. Hevosen karvan minimipituus taas on 7 senttiä. Eläinrakkaalle ihmiselle oman lemmikin karvoista valmistettu villatuote on ihana lahjaidea! Esimerkiksi Ritun Kehräävä Rukki -nimisestä yrityksestä on mahdollista saada lisätietoja oman lemmikin karvoista valmistettuun lankaan liittyen.