Näin teet itse korvakorut

Helpot ja kauniit tee-se-itse (DIY) -korvikset

Käsityö on pop – ja sinäkin voit harrastaa sitä, ja vieläpä helposti. Tässä artikkelissa opastamme sinut helppojen korvakorujen tekemiseen vaihe vaiheelta, ja lopputuloksena saat itsellesi upeat, uniikit korvakorut, jollaisia ei ole kenelläkään muulla. Ja kukaties innostut ajatuksesta, ehkäpä saat itsellesi ihka uuden harrastuksen tai parhaassa tapauksessa jopa ammatin. Tässä siis ohjeet helppojen itsetehtyjen korvakorujen tekemiseen:

Tarvitset

1 pyöreäkärkiset taivutuspihdit

1 leikkurit

2 korupiikkiä

2 korvakorukoukkua

parillinen määrä haluamiasi helmiä/reiällä varustettuja korukiviä

(helmihattuja)

Kaikkia yllä mainittuja kannattaa kysyä joko erityisistä askarteluliikkeistä tai hyvin varustettujen supermarkettien askarteluosastolta. Myös internetin verkkokaupat tarjoavat hyvin laajan valikoiman erilaisia korumateriaaleja.

Kohta 1. Sovita piikkiin haluamasi helmet

Kohta yksi on koko koruntekemisen luovan prosessin perusta, sillä saat luoda korullesi oman, uniikin designin. Ota siis korupiikkisi ja helmesi, ja luo molemmille piikeille haluamasi järjestys mieleisistäsi helmistä tai korukivistä. Näistä piikeistä tulee korvakorupari, eli tee molempiin joko samanlainen tai yhteensopiva look. Voit yhdistellä eri kokoisia, näköisiä ja värisiä helmiä mielesi mukaan. Voit esimerkiksi erotella värillisiä helmiä pienemmän metallisen helmen avulla ja halutessasi kruunata lopputuloksen helmihatulla – vaikka molemmille puolille.

Kohta 2. Leikkaa ylimääräinen piikki pois ja luo korun perusta

Luovan prosessin jälkeen alkaa korunteon vaikein ja pikkutarkin osuus. Sinun on nimittäin nyt leikattava metallileikkureilla korupiikistä helmien yläpuolelle jäänyt ylimääräinen osuus. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä sinun on jätettävä noin 8 millimetrin osuus helmien yli menevästä piikistä. Kun olet leikannut piikistä tämän yli menevän osan, muista pitää huolta siitä, etteivät helmet leviä lattialle. Ota pyöreäkärkiset taivutuspihdit, aseta ne helmien yli menevään osaan puruotteeseen ja kierrä koko piikki kerran pihtien kärjen ympäri luoden piikkisi kärkeen silmän.

Kohta 3. Kiinnitä runko koukkuun

Ota nyt esille hankkimasi korvakorukoukut ja taivuta niiden alaosassa oleva silmukka auki pihtien avulla. Sujauta itse tekemäsi korurunko silmästään koukkujen silmukkaan ja taivuta pihdeillä silmukka takaisin umpinaiseksi. Toista sama myös toiselle parille. Ta-daa! Ensimmäiset ikiomat uniikit korusi ovat valmiit.